Bedrijfsgeschiedenis

Het bedrijf werd in 1925 opgericht door de graanhandelaar A.P. Brokking te Jaarsveld en de autodienstondernemer J. Verhoef te Driebruggen. Er werd gereden van Goejanverwellesluis via Hekendorp, Waarder (dorp) en Oosteinde naar station Woerden en terug, met voorlopig drie diensten per werkdag. In de periode vanaf 1 mei 1926 werd het traject van Hekendorp via Driebruggen, Waarder, Nieuwerbrug, Woerden, Harmelen, Veldhuizen en Oudenrijn naar Utrecht bereden. In 1934 namen Brokking en Verhoef de NV Harmelensche Autobus Maatschappij over, waardoor een concurrent op het gedeelte Harmelen – Utrecht werd uitgeschakeld.

In 1942 werd de route ingekort tot Driebruggen – Woerden. Vanaf 1948 reed Verhoef op een trajectvergunning binnen het aan Citosa, later Westnederland, toegewezen streekvervoergebied. Om een vervoersverbod ten gunste van de Citosa-lijn Bodegraven – Utrecht te vermijden mocht Verhoef op het trajectgedeelte Nieuwerbrug – Woerden de route via Bekenes en Barwoutswaarder aan de zuidzijde van de Oude Rijn volgen.

Verhoef was van 1948 tot 1968 het kleinste van de elf particuliere busbedrijven die samenwerkten binnen de Stichting Co├Ârdinatie Autovervoer Personen (CAP). De dienst van Verhoef had het lijnnummer 19 in het CAP-dienstregelingboekje. In de jaren negentig werd de Verhoef-lijn in de Westnederland-dienstregeling vermeld als lijn 183.

Na een openbare aanbesteding werd de lijn op 1 januari 2002 overgenomen door Connexxion. Tegenwoordig wordt het traject bediend door buurtbuslijn 450. Autobusonderneming Verhoef is als touringcarbedrijf thans eigendom van Sanders Transport Nieuwkoop en gevestigd te Bodegraven.

TRADITIE

Als familiebedrijf kan Autobusonderneming Verhoef voortbouwen op meer dan 95 jaar vervoers-ervaring. Sinds enkele jaren wordt het bedrijf geleid door gebroeders Sanders. Zij pasten materiaal en kwaliteit aan bij de moderne normen. Een nieuwe, frisse kijk op vervoer. Maar dan wel als aanvulling op de jarenlange ervaring van het bedrijf en haar medewerkers zelf. Stuk voor stuk mensen met hart voor de zaak en voor vervoer. Zo brengt Autobusonderneming Verhoef het beste van traditionele en moderne kwaliteit samen.

Reacties zijn gesloten.